راهنمای استراتژی تولید محتوا به زبان ساده و کاربردی
هدف استراتژی محتوا ایجاد محتوای منسجم و جذاب است. استراتژی کمک می کند تا مشخص شود چه محتوایی باید تولید شود و مهمتر از آن، چرا باید تولید شود. اگرچه یک استراتژی محتوای قوی نتایج بازاریابی را بهبود می بخشد، بسیاری از بازاریابان و مدیران کسب و کار دلیل آن را نمی دانند. چهار عنصر زیر نشان می دهد که چرا استراتژی محتوا برای تولید محتوای با کیفیت در بازاریابی امروزی مهم است.
• محتوای با کیفیت باعث جذب و جذب مشتریان و ایجاد اعتماد می شود.
• با محتوای با کیفیت نادیده گرفته نخواهید شد. تبلیغات به ندرت توجه کاربران را به خود جلب می کند.
• محتوای با کیفیت به مشتریان بالقوه کمک می کند تا برند شما را به خاطر بسپارند و آنها را تشویق می کند تا شخصاً با شما ارتباط برقرار کنند.
• محتوای با کیفیت تجربه و اعتبار شما را افزایش می دهد.
یکی از معروف ترین و ساده ترین تعاریف استراتژی محتوا توسط کریستین هارسون، مدیر Braintraffic و نویسنده Content Strategy for the Web است:
برنامه ریزی تولید محتوا، ارائه و مدیریت محتوای مفید و کاربردی برای نیاز مخاطب.
قبل از شروع تولید محتوا، دقیقاً هدف شما از سرمایه گذاری در محتوا چیست.
چه مخاطبانی را می خواهید جذب کنید؟
چه چیزی برای ارائه به آنها دارید؟
با مخاطبین بیشتر در سایت به دنبال چه هستید؟
هدف هر چه باشد، بدون تعریف استراتژی به نتایجی که نیاز دارید نخواهید رسید.
در واقع وقتی از استراتژی محتوا صحبت می کنیم، منظورمان نگاه بلندمدت به محتوا است. هیچ دو کسب و کاری دارای استراتژی محتوای یکسان نیستند، بنابراین استراتژی خود را با اهداف و آینده کسب و کار خود هماهنگ کنید. شاید شما قبلاً محتوا ایجاد کرده اید و این اتفاق برای شما نیز افتاده است:
شما در حال تولید محتوا هستید اما ترافیک خوبی دریافت نمی کنید.
شما در حال تولید محتوا هستید، اما بازدیدکنندگان به سایت شما باز نمی گردند.
شما محتوا تولید می کنید، اما نمی توانید از سایت خود کسب درآمد کنید.
علت مشکلات فوق استراتژی ضعیف و نداشتن چشمانداز بلندمدت است. این در مورد “چرا“و”چگونهشما محتوا تولید می کنید.
با یک استراتژی محتوا، چارچوبی برای اینکه چه محتوایی تولید می شود، کجا و چه زمانی منتشر می شود، ایجاد می کنید. همچنین بسته به هدفی که برای این محتوا انتخاب کرده اید، می توانید پس از انتشار میزان موفقیت آن را بسنجید.
برای داشتن یک استراتژی محتوای موثر، بهترین راه این است که سوالات زیر را از خود بپرسید و به آنها پاسخ روشنی بدهید.
- چه نوع افرادی را می خواهید در محتوای خود کمک کنید و چه تجربه ارزشمندی را می خواهید به آنها ارائه دهید؟
- محتوای شما چه دستاوردی برای مخاطبان خواهد داشت؟ (چه چیزی یاد خواهد گرفت؟ چه کاری می تواند بهتر انجام دهد؟ چه مشکلی را حل می کند؟
- در چه کانال هایی با مخاطبان ارتباط برقرار خواهید کرد؟
- محتوا به کسب و کار شما چه کمکی می کند؟ (افزایش فروش، برندسازی و افزایش وفاداری)
- در چه قالب هایی محتوا تولید می کنید؟ (متن، عکس، فیلم، اینفوگرافیک…)
- بودجه تولید محتوای شما چقدر است؟
- پس از توزیع محتوا چه واکنشی از آنها انتظار دارید؟
- هر چند وقت یکبار باید محتوای جدید منتشر شود؟
- از چه معیارهایی برای سنجش موفقیت محتوا استفاده می کنید؟ (میزان بازدید محتوا، میزان اشتراک گذاری، افزایش خرید)
- آیا محتوای تولید شده صرفاً تبلیغات است یا پاسخگوی نیاز مخاطب است؟
هر محتوایی باید با محتوای دیگری که در سایت قرار داده اید مرتبط باشد. قبل از اینکه به ایجاد محتوا برای افزایش ترافیک و سئو فکر کنید، به ثبات پیام و هدف خود فکر کنید.
به عنوان مثال، شاید هدف کسب و کار شما افزایش فروش باشد، بنابراین محتوای شما برای جلب اعتماد نیاز به نشان دادن صداقت و شفافیت دارد.
استراتژی محتوا همچنین به معنای محدود کردن منابع است. البته شما زمان، نیروی انسانی و بودجه نامحدودی ندارید که برای تولید محتوا صرف کنید.
بنابراین، فقط باید روی موضوعاتی کار کنید که بهترین نتیجه را به شما میدهند.
این استراتژی به شما این امکان را می دهد که با مدیریت منابع و امکانات، در زمان کمتری نتایج بیشتری کسب کنید. حتی اگر در ابتدا یک تولید کننده محتوا باشید، باز هم به یک استراتژی نیاز دارید.
نکته مهم دیگر در استراتژی محتوا این است که می توان اثربخشی محتوا را بهتر سنجید. آیا می توانید به راحتی تشخیص دهید که محتوای ایجاد شده بازدیدکنندگان خوبی را به سایت جذب کرده است؟ آیا نرخ تبدیل خوبی داشت؟
قیمت ارز: درصد کاربرانی که پس از ورود به سایت کاری را که مد نظر شما بود انجام می دهند، به تعداد کل بازدیدکنندگان. این کار خاص می تواند خرید یک محصول، دانلود فایل صوتی، اشتراک در خبرنامه و هر چیز دیگری باشد.
در اینجا ما نگاهی کوتاه به 5 مرحله ای که باید هنگام طراحی استراتژی محتوا دنبال کنید می اندازیم:
1. کسب و کار خود را بشناسید: اولین قدم این است که خودتان را تعریف کنید. تو کی یا چی هستی؟ چه نیازی از مشتری را میخواهید حل کنید؟ روش شما برای رفع بهتر یا سریعتر این نیاز چیست؟ اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شما چیست؟ هرچه واضح تر و واضح تر به این سوالات پاسخ دهید، استراتژی محتوای شما کامل تر خواهد بود.
2. مخاطبان خود را بشناسید: محتوا برای مصرف است، بنابراین مهم است که بدانید برای چه کسی محتوا تولید می کنید. مخاطب هدف خود را مشخص کنید.
علایق آنها چیست؟ مشکل آنها چیست؟ آنها وقت خود را در کجا می گذرانند؟ بهترین راه برای شناخت مخاطب این است که فهرستی از ویژگی های مشترک برای هر گروه مشتری هدف تهیه کنید که به آن شخصیت مخاطب می گویند.
3. مزیت خود را بیابید: محصولات و خدمات شما تنها محصول در نوع خود نیستند و احتمالاً محصولات مشابه دیگری نیز در بازار به فروش می رسند. چگونه می توانید محصولات خود را اصل، متفاوت و ارزشمند نشان دهید؟ چه مزیت رقابتی، مهم نیست که شما را از رقبا متمایز می کند، دارید؟
4. استراتژی خود را بنویسید: بهترین استراتژی محتوا اگر اجرا نشود بی ارزش است. استراتژی خود را در ذهن خود نگه ندارید، آن را روی کاغذ بیاورید و مرحله به مرحله اجرا کنید.
5. اندازه گیری: یک استراتژی موثر باید قابل اندازه گیری باشد. معیارهای موفقیت به چهار دسته تقسیم می شوند. یعنی باید ببینید که محتوای شما در این چهار دسته موفق بوده است.
• میزان مصرف محتوا
• تقسیم بندی
• جذب مشتریان بالقوه
• حراجی
تفاوت بین استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا چیست؟
هنگامی که یک برنامه محتوا دارید، یعنی اینکه چه محتوایی را برای چه کسی و در کجا منتشر کنید، با یک استراتژی محتوا مواجه می شوید. در واقع، استراتژی محتوا مفهومی بسیار گسترده تر از بازاریابی محتوا دارد.
استراتژی محتوا وارد بخش عملی نمی شود و تنها بر برنامه ریزی و تعیین معیارهای سنجش میزان موفقیت محتوا متمرکز است. استراتژی محتوا شامل کل فرآیند از پیش تولید تا نحوه دریافت محتوا توسط مخاطب است. یک استراتژی محتوا نشان می دهد که چگونه با استفاده از محتوا به اهداف تجاری خود برسید.
وقتی از محتوا برای «بازاریابی و فروش محصولات» استفاده می کنیم، منظور بازاریابی محتوا است. هدف اصلی بازاریابی محتوا پاسخ به این سوال است که چرا باید از شما خرید کنم. در واقع بازاریابی محتوا بر تولید و انتشار محتوا برای برقراری ارتباط با مشتریان تمرکز دارد، اما اگر استراتژی قوی و حساب شده ای پشت این بازاریابی نباشد، تاثیر لازم را نخواهد داشت.
هدف بازاریابی محتوا جذب مخاطب و تبدیل آنها به خریداران و از خریداران به مشتریان عادی است. برای رسیدن به این هدف است که محتوا تولید می شود تا مخاطب شما را بشناسد و به شما اعتماد کند. در بازاریابی محتوا، تمرکز ما بر تولید و ترویج محتوا، بخش اجرایی کار است.
به این ترتیب، بدون گفتن مستقیم چیزی، مخاطبان شما را به عنوان یک برند محبوب می شناسند.
ممنوع: مدیر خلاق
چک لیست آموزش تولید محتوا را دانلود کنید
ادامه مطلب