خوشمزه ترین غذاهای ایرانی | خوشمزه ترین غذاهای ایرانی از نظر خارجی ها




تاریخ بروزرسانی : 2023-09-02


گردآوری :


اشتراک گذاری :



معرفی غذاهای یک سرزمین پیام آور بسیاری از خصوصیات اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی آن منطقه است. همه ما ایرانیان به فرهنگ و تمدن خود می‌بالیم و همواره تلاش می‌کنیم که فرهنگ را به سایر ملل جهان نشان دهیم. یکی از آن چیزهایی که می‌تواند به گوش جهانیان برسد غذا است! شاید کمی تعجب کنید اما گردشگری غذا یکی از روش‌هایی است که هر ساله بسیاری از توریست‌ها را به نقاط مختلف جهان می‌کشاند. در ادامه می‌خواهیم خوشمزه ترین غذاهای ایرانی را از نظر خارجی ها معرفی کنیم. و از تاثیر آن برافزایش گردشگری ورودی صحبت کنیم.

خوشمزه ترین غذاهای ایرانی از نظر خارجی ها

  • خورشت قورمه سبزی
  • خورشت قیمه سیب زمینی
  • خورشت فسنجان با مرغ
  • زرشک پلو با مرغ
  • باقالی پلو با ماهیچه
  • چلو کباب کوبیده
  • ته چین مرغ
  • کشک بادمجان
  • آبگوشت
  • آش رشته

خورشت قورمه سبزی

ریشه و اصالت این غذا در شمال کشور عزیزمان ایران است. البته دستور تهیه این غذا معمولا متفاوت است و با انواع سبزی، لوبیا و … تهیه می‌شود. با این حال این غذا دارای رنگ و بوی فوق‌العاده است که بسیاری از افراد از خوردن آن لذت می‌برند. البته این خورشت مانند بسیاری دیگر از خورشت‌های ایرانی با برنج ایرانی عطر دار بسیار خوشمزه تر خواهد شد. این غذا یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی نزد گردشگران خارجی بوده و همواره از آن تعریف و تمجدید می‌کنند.

خورشت قیمه سیب زمینی

خورشت قیمه انواع مختلفی دارد، قیمه بادمجان، قیمه سیب زمینی و … که معمولا در هر شهر و شهرستانی این غذا را به نحوه ای متفاوت تهیه می‌کنند با این حال شهرت این خورشت و اعتبار آن را می‌توان به قیمه سیب زمینی داد. برخی از مورخان اعتقاد دارند که قدمت این خورشت خوشمزه به سلسله ساسانیان برمی‌گردد. جا افتادن خورشت قیمه به دو عامل مهم بستگی دارد، اول گوشت گوسفندی تازه و دیگر زمان! این خورشت هم مانند قورمه سبزی باید سر فرصت پخته شود و زمان گذاشته شود تا حوشمزه گردد.

خورشت فسنجان با مرغ

خورشت فسنجان را هم با مرغ هم با گوشت قلقلی تهیه می‌کنند اما اصل مزه این خورشت به گردو آسیاب شده و رب انار است که طعم فوق‌العاده به این خورشت شمالی می‌دهد. این خورشت خوشمزه را می‌توان در بسیاری از هتل‌ها و مراکز تفریحی دید و بسیاری از خارجی‌ها از خوردن آن لذت می‌برند. من خودم به چشم دیدم که همکار آلمانی مان در یک مراسم با چه ولعی این خورشت را با نان نوش جان می‌کرد. طعم این خورشت را معمولا ملس تا کمی ترش در نظر می‌گیرند البته هستند افرادی که نوع شیرین آن را ترجیح می‌دهند.

زرشک پلو با مرغ

وقتی زرشک را می‌خوام ناخوادآگاه بزاق دهان شروع به ترشح می‌کند. زرشک پلو یک غذای ایرانی اصیل و ساده است که خیلی سریع آماده می‌شود. این غذا نیز با گوشت مرغ یا گوشت ماهیچه سرو می‌شود اما معمولا با مرغ درست می‌شود و محبوبیت بیشتری نسبت به گوشت دارد. روی زرشک پلو با زرشک سرخ کرده و زعفران اعلای ایرانی تزئین می‌کنند و مرغ‌ها سرخ شده و پخته شده را در یک ظرف مجزا کنار دیس برنج سرو می‌کنند. این غذا هم از دید گردشگران خارجی خوشمزه و عالی بوده است.

باقالی پلو با ماهیچه

این غذای ایرانی هم مانند زرشک پلو هم با مرغ و هم گوشت به خصوص ماهیچه گوسفندی تهیه می‌شود. روش‌های تهیه و مزه دار کردن گوشت متفاوت است. گوشت ماهیچه به همراه آب گوشت را در کنار باقالی پلو سرو می‌کنند. این غذا هم در مهمانی‌ها، عروسی‌ها و بسیاری از رستوران و هتل‌ها طبخ می‌شود و هواداران بسیار زیادی دارد. البته با بررسی‌هایی که من انجام دادم بالاخره متوجه نشدم که این غذا، غذای اصیل کدام یک استان‌های کشور عزیزمان است تا با شما به اشتراک بگذارم.

کباب کوبیده

کباب کوبیده یکی از مشهورترین غذاهای ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. این کباب با گوشت چرخ کرده مخلوط تهیه می‌شود و معمولا آن دسته از کباب‎هایی که بر روی زغال تهیه می‌شود طعم و مزه به مراتب بهتری نسبت به کباب‌هایی که روی آتش گاز تهیه می‌شود دارند. گردشگران معمولا در هتل‌ها و رستوران‌ها با انواع کباب مواجه می‌شوند که به پیشنهاد بسیاری از افراد این غذا را انتخاب می‌کنند. کباب کوبیده هم با نان سنگک و هم با برنج اعلای ایرانی سرو می‌شود. اولین چلوکبابی ایرانی هم نایب بوده است که هم اکنون نیز این رستوران مشتریان بسیار زیاد دارد.

ته چین مرغ

ته چین هم انواع و اقسام بسیار متفاوتی دارد اما ته چین مرغ یکی از مشهورترین انواع آن است و در بسیاری از رستوران‌ا و هتل‌ها برای گردشگران خارجی سرو می‌شود. لا به لای این غذا مرغ یا بصورت قطعه قطعه شده یا ریش ریش شده وجود دارد و روی آن ته دیگ طلایی رنگ شکل می‌گیرد. شکل و فرم این غذا به قدری زیباست که بسیاری از خارجی ها فکر می‌کنند این غذا کیک است! این غذا هم با زعفران اعلای ایرانی تهیه و طبخ می‌شود. و روی آن را معمولا با زرشک تزئین می‌کنند.

کشک بادمجان

حالا نوبت به کشک بادمجان اولین غذای نونی می‌رسد. این غذای خوشمزه معمولا با نعناع داغ، گردو و البته کشک اعلا تزئین می‌شود. بسیاری از افراد کشک بادمجان را یک پیش غذا می‌دانند. با این حال می‌توان آن را به عنوان یک غذای اصلی نوش جان کرد. طعم بادنجان موجود با نان سنگک و سبزی تازه این غذا را برای گردشگران بسیار خوشمزه کرده است. بادمجانی که در این غذا استفاده می‌کنید حتما باید بدون تخم باشد و می‌توان این غذا را با بادمجان کبابی هم تهیه کرد که مزه آن را فوق‌العاده خوب می‌کند.

آبگوشت یا دیزی

آبگوشت از خوراک‌های بسیار قدیمی و خوشمزه ایرانی است که انواع مختلفی دارد. اما مواد اولیه آن معمولا یکی است و روش طبخ آن متفاوت است. گوشت، سیب زمینی و پیاز و رب گوجه فرنگی و نخود از مواد اولیه بسیاری از انواع است. ابتدا آب این غذا را درون یک ظرف ریخته و با نان می‌خورند و سپس گوشت کوبیده آن را تهیه کرده و در قسمت دوم غذا نوش جان می‌کنند. این غذا هم یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی را از نظر خارجی ها شناخته می‌شود.

آش رشته با پیاز داغ

روزهای سرد پاییز و زمستان زمانی که بسیاری از خانواده‌ها و گردشگران به سراغ انواع سوپ و آش می‌روند. این نوع غذاها معمولا در نیمه دوم سال بسیار محبوب است. آش رشته به سبب طعمی که با کشک و پیاز داغ، نعناع داغ و کشک بدست می‌آورد بسیار خاص است. به همین دلیل است که طرفداران بسیار زیادی دارد.هرچند معمولا سوپ و آش‌ها به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند اما آش رشته بسیار پر کالری بوده و می‌توان از آن به عنوان غذای اصلی هم استفاده کرد.

جمع بندی

تاریخ ایران میراث جهانی است. ایران دارای تمدن ۷،۰۰۰ ساله است، شاید جالب باشد که بدانید بیش از ۲۶ مکان تاریخی ایران به ثبت جهانی یونسکو رسیده است با این حال؛ علاوه بر این مکان‌های زیبای غذاهای ایرانی نیز دارای شهرتی جهانی هستند و بسیاری از افراد برای خوردن و نوشیدن این غذاها و نوشیدنی به ایران ما سفر می‌کنند.

منبع: yummynotes



نوشته‌های مشابه