توماج دانش بهزادی در سوران
بازیگر سریال بی نشان که در زمینه تئاتر یکی از چهره های سرنشاس می باشد سال هاست ازدواج کرده و همسر بازیگرش کاملیا غزلی می باشد. در ادامه جزئیاتی از گفتگو با توماج دانش بهزادی در سوران و نقش متفاوتی که ایفا کرده را در Niksalehi مشاهده می کنید.
توماج دانش بهزادی در سوران
توماج دانشبهزادی، بازیگر نقش کیانوش در سریال «سوران» که کاراکتری منفی را ایفا میکند، میگوید: کیانوش در اصل قصه، منفیتر ترسیم شده بود اما من نمیخواستم این کاراکتر سیاه و منفور باشد.
این بازیگر تئاتر معتقد است: نقشهای منفی در ایران کارایی چندانی ندارند؛ در حالیکه در بهترین فیلمهای دنیا ضدقهرمانها نقش اصلی را ایفا میکنند و مخاطب هم دوستشان دارد.
توماج دانش بهزادی ـ بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ـ در گفتوگویی با ایسنا ابتدا درباره حساسیتهایش در ایفای نقشهای تلویزیونی و حضور کمرنگی که در قاب تصویر دارد، اینگونه گفت: نزدیک به ۲۰ سال است که در حوزه تئاتر فعالیت میکنم و این حساسیت را همواره با خود داشتهام. اهمیت انتخاب عوامل برای نمایشی که خودم کارگردانی میکنم و حتی انتخاب نقش برای بازیگری خودم، مهم و بسیار است.
او در پاسخ به اینکه فیلمنامه «سوران» چه ویژگی داشت که کاراکتر کیانوش را برای خودتان مناسب میدانستید؟ خاطرنشان کرد: از نظر من، فیلمنامه «سوران» ـ از طرح قصه گرفته تا شکل روایت و شخصیتپردازی ـ بسیار کامل و دقیق بود.
یکی از نکات مهمی که مخاطب اکنون جذب این سریال شده، قصه متفاوتی است که روایت میکند. «سوران» کاراکتر معمولی و از جنس مردم است. همچنین در عین اینکه مرکزیت داستان است، کاراکترهای دیگر هم کنش های لازم را انجام میدهند و قصه را پیش میبرند.
این بازیگر درباره اینکه آیا از ابتدا هم قرار بود نقش «کیانوش» را خودش ایفا کند؟ توضیح داد: سروش محمدزاده (کارگردان سریال) بازی در دو نقش ««کیانوش» و«فتاح» را به من پیشنهاد داد.
بازیگر نقش کیانوش در سریال سوران
زمانی که فیلمنامه را خواندم کاراکتر «کیانوش» برایم جذاب شد. احساس میکردم «کیانوش» بهگونهای طراحی شده که میتوانم از ابتدا تا انتهای آنرا مهندسی کنم. از همان ابتدا که فیلمنامه را خواندم، برای بازی در این نقش مصمم و تصمیم خود را گرفته بودم.
وی همچنین درباره منفی بودن کاراکتر «کیانوش» هم اظهار کرد: «کیانوش» در فیلمنامه خاکستری نبود و ویژگیهای منفی زیادی داشت. زمانی که با سروش محمدزاده حرف میزدم، ایدههایی داشتیم که به این کاراکتر شخصیت بیشتری بدهیم و برای کارهایش دلایل عاطفی و قوی بگذاریم.
برای مثال فرض کنید آدمی برای تهیه غذای فرزندش مجبور میشود دزدی کند. ممکن است مخاطب با این فرد از نظر عاطفی همذاتپنداری کند اما از نظر عقلی همراهی نکند. در واقع مخاطب باید کُنش یک کاراکتر را از نظر عقلی و عاطفی درک کند.
بازیگر «سوران» گفت: دوست داشتم «کیانوش» آدم بدذاتی از درون و بیرون سیاه و منفور به نظر نیاید و همانطور که گفتم در فیلمنامه «کیانوش» منفی ترسیم شده بود. پس از همفکری با کارگردان و فیلمنامهنویس این کاراکتر کمی تغییر کرد.
دانش بهزادی همچنین به این پرسش که فکر میکنید کاراکترهای منفی بیشتر در ذهن مخاطب میماند یا کاراکترهای مثبت؟ پاسخ داد: در سینما و تلویزیون کاراکترهای منفی بسیار جذاب هستند. حتی ضدقهرمانهایی هستند که در ذهن میمانند و خود من هم چند نقش منفی در کارنامه کاریام دارم.
به طور معمول تولیدکنندگان و تصمیمگیرندگان یک اثر هنری، کمتر به سراغ بازیگری میروند که پیشتر در نقش منفی درخشیده است و بازی مداوم نقشهای منفی این مشکل را هم به بار میآورد.
نقش منفی توماج دانش بهزادی در سوران
یکی دیگر از مشکلات بازی در نقشهای منفی این است که سینمای ما اخلاقگراست و در آثار سینمایی و تلویزیونی قهرمانهایی با رگههای منفی را زیاد در نقش اصلی نمیبینیم؛ در حالی که بهترین فیلم های دنیا از کارگردانانی همچون کریستوفر نولان و مارتین اسکورسیزی و… در آثارشان ضدقهرمانها نقش اصلی دارند که مخاطب هم دوستشان دارد.
این بازیگر و کارگردان تئاتر در ادامه با اشاره به پرداخت «سوران» به حزب کومله به این پرسش که خودتان تا پیش از سریال تا چه حد با این حزب آشنایی داشتید؟ اینگونه پاسخ داد: سالیان سال است مسایل تاریخ به ویژه قبل و بعد از انقلاب و کومله را دنبال میکنم و علاقه دارم.
به عقیده من تاریخ سیاسی معاصر ایران سرشار از قصه و اتفاقات ناگفته است. مخالف این هستم که سازنده با نگاه ایدئولوژیک اثری را بسازد زیرا اگر ما با نگاه ایدئولوژیک به بازگو کردن عریانتر حقیقت هم بپردازیم، ناخودآگاه این نوع دید باعث میشود بخشی از حقیقت مخدوش شود.
وی ادامه داد: بیان کامل حقیقت، بدون نگاه ایدئولوژیک برایم بسیار مهم است. در سریال و گفتمان رسمی جامعه هم ماهیت حزب کومله مشخص است اما اگر از منظر دیگری به زندگی فردی برخی از اعضای کومله نگاه کنیم، با وجوه دیگری آشنا خواهیم شویم.
پرداختن به تاریخ معاصر بسیار دشوار است و ای کاش فضای متفاوتی وجود داشت که بتوان از منظر گوناگونی به حزب کومله پرداخت. گفتمان بین دو نگاه هر چقدر به صورت دیالکتیک برقرار شود به نفع مردم و آینده سیاسی و تاریخی این مملکت خواهد بود.
بیوگرافی کوتاه از توماج دانشبهزادی
توماج دانش بهزادی، فارغ التحصیل کارشناس ارشد کارگردانی است. او از سال ۱۳۹۲ به تدریس در دانشگاه هنر و معماری مشغول است. از دیگر فعالیت های وی می توان به بازی در نمایش های بسیار اشاره کرد.
از جمله می توان نمایش “بیرون پشت در” نوشته “ولفگانگ بورشرت” به کارگردانی “ایمان اسکندری” را نام برد. این نمایش اثر برگزیده بخش بین الملل سی و سومین دوره جشنواره فجر شناخته شد.
این بازیگر مشهور تئاتر رسال ها قبل با کاملیا غزلی که وی نیز هنرپیشه می باشد ازدواج کرده است.
وی به جز بازیگری در زمینه بازیگردانی , دراماتورژ , و تدریس فعالیت داشته و به عنوان موسس گروه تئاتر پراکسیس شناخته می شود.
ایسنا