تجلیل از پرویز عاشورنیا با انتشار نمایشنامه او

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «گلی و گلی» نوشته پرویز عاشورنیا کلویر نمایشی نیمه عروسکی در ژانر کودک و نوجوان است که بر اساس نوشته النور لازر ساخته شده است.

عاشورنیا سال ها در آثار بسیاری در عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون هنرآفرینی کرد و علاوه بر بازیگری به فیلمسازی، کارگردانی، گاه نویسندگی و تدریس سینما و تئاتر نیز پرداخت.

مردی با خاستگاه تئاتر نوشته محمدرضا کلی پور، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر و سینما و مدیر انتشارات آواز و من می گویم پرویز، پرویز فوق العاده و مهربان اثر مسعود موسوی، نویسنده و کارگردان تئاتر و مربی و مترجم تئاتر. عنوان دو نت پیوست آنها به نمایشنامه برهنه و برهنه هستند.

بخشی از یادداشت محمدرضا کلی پور و مسعود موسوی به شرح زیر است:

محمدرضا کلی پور: «پرویز عاشورنیا کلویر متولد بیست و پنجم شهریور سال بیست و سوم در بندر پهلوی سابق (انزلی). به شوخی گفتم اسم سالن را به نام سال تولدت بیست پنج شهریور (سنگلج) بگذار و خندید. همسرش گفته است که پرویز به خاطر سینما و تئاتر و … از کشتیرانی زودتر خرید کرده و اکنون نیز تنها در خانه زندگی می کند. او اولین و بهترین معلم تئاتر من بود. او تئاتر را می شناخت و هرگز در تدریس کوتاهی نمی کرد. گفت من سه بار سکته کرده ام و همین که دوباره راه بروم و حرف بزنم پادشاه هستم. حمدان از خاطراتش گفت و گفت که در فیلم ها و تئاترهایی نقش هایی بازی کرده که به سختی به یاد دارد.

از من در مورد هنرمندان پرسید. به افرادی که با آنها تماس گرفته نشده است و نخواهند شد. دست نوشته نمایشنامه ای را که بیست و پنج سال پیش کارگردانی کردم را پیدا کرد و صحنه ای از آن را خواند و دلم را آب کرد. تصویر آسه آسه در حال راه رفتن و بدن بی حالش که با مهر نگاهش آمیخته شده بود و طنین خاطره انگیز صدایش ذهنم را تسخیر کرد. دروغ نیست که هنر پایانی ندارد، مردم را عاشق می کند و عشق تاریخ دردناکی دارد. اما هر چه هست از صمیم قلب دوستت دارم استاد. پرویز جان نگو ​​دیگه نمیتونم زندگیت سالم باشه».

در ادامه بخوانید :   تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه | معرفی 3 رشته محبوب برای تحصیل در ترکیه

مسعود موسوی: «من می گویم پرویز، پرویز کلویر یا پرویز عاشورنیای خودمان. هنرمندی سرشار از انرژی، امید و تلاش. جدیت هنری او در کنار خلاقیت حساب شده و باورپذیر در هر شب اجرا در سه همکاری که با هم داشتیم، برای من بود که اولین قدم ها را برای ورود به دنیای حرفه ای بازیگری، کلاسی عینی و واقعی برمی داشتم…»

پرویز عاشورنیا جای تقدیر و تشکر دارد. بسیار خوشحالم که با انتشار نمایشنامه او گامی در جهت بزرگداشت این خالق هر چند کوتاه و مختصر برداشته شده است. از بانیان این حرکت ارزشمند که بخشی از مهارت های این هنرمند پیشکسوت را جاودانه کردند، سپاسگزارم.»

ضمناً این کتاب حاوی عکس ها و مطالبی مربوط به سال ها فعالیت پرویز عاشورنیا کلویر در عرصه تئاتر، سینما و تجلیل از تلاش های وی در عرصه هنرهای نمایشی است.

5757

نوشته‌های مشابه